Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Seværdigheder nær Vejlby klit

Sneglehuset Thyborøn 14.331209372867
Sneglehusets stifter, Alfred Chr. Pedersen og frue, skulle flytte til Thyborøn, men det var fruen ikke så glad for. Derfor lovede Alfred sin frue, at hun skulle få et hus, som ingen andre havde magen til og som man ville komme rejsende fra nær og fjern for at se. Og sådan blev det. Kimen til Sneglehuset blev sået og efter blot 25 år stod Sneglehuset færdigt, som vi kender det i dag. Et helt unikt hus, dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier. Indenfor i Sneglehuset findes Danmarks største udstilling af snegle, muslinger, konkylier og flaskeskibe, som stammer fra hele verden. Det hele garneret med spændende fund, som de lokale fiskere har fået i deres net. Her er alt lige fra havskildpaddeskjold til store rav klumper. Foruden udstillingen har Sneglehuset et rum, der viser et typisk Thyborøn-hjem fra 1950’erne.
Læs mere
Adresse: Klitvej 9, 7680 Thyborøn
Se på kort
JyllandsAkvariet 15.605411859369
Et besøg på JyllandsAkvriet er en spændende og lærerrig oplevelse. Her kan man se, opleve og røre ved nogle af de mange fisk og skaldyr der lever i Nordsøen. Kommer man på de rette tidspunkter er det også muligt at se fiskene blive fodret. Museet arrangere guidede ture, f.eks. kan man komme med på Østers- eller sæl-safari. Eller man kan komme på natur- eller rav-safari. Har man børn med er det oplagt at prøve det kreative strandværksted. Og bemærk lige: har man fredelig og lydig hund er man velkommen til at tage den med på museum. De forskellige aktiviteter annonceres på museets hjemmeside, ligesom booking af de forskellige safari foretages på hjemmesiden.
Læs mere
Adresse: Vesterhavsgade 16, 7680 Thyborøn
Se på kort
Sea War Museum 15.702667442135
Specialmuseum - om søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig, søkrig generelt og skibsforlis. Første verdenskrig blev ikke kun udkæmpet i Flanderns mudrede skyttegrave, men også på Nordsøen. På Sea War Museum Jutland fortælles den dramatiske historie. Den tyske og den britiske flåde tørnede for første og eneste gang sammen. I 1916 kunne man på Vestkysten høre Jyllandsslaget. Skibene kunne man ikke se, men lyden fra de store kanoner kom rullende ind fra havet som torden. Det blev verdenshistoriens største søslag. Slaget varede et døgn og resultatet var forfærdende. 25 af 250 skibe lå på havets bund og 9000 af 100.000 mænd var gået tabt. Museet deltager i ekspeditioner i Nordsøen, hvor de finder og opmåler skabsvrag både fra 1. verdenskrig og andre. Effekter udstilles og der er optegnelser fra andre søslag, f.eks. 2. verdenskrig.
Læs mere
Adresse: Kystcentervej 11, 7680 Thyborøn
Se på kort
Strandingmuseet St. George 22.134410110146
Her fortælles om dramatiske strandinger ved Vestkysten og lokalbefolkningens møde med søfolk fra hele verden. Titusindvis af søfolk har gennem tiden mistet livet ved strandinger på den jyske vestkyst. Den største strandingskatastrofe fandt sted juleaftensmorgen 1811 på havet ud for Thorsminde, da de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence strandede og næsten 1400 søfolk mistede livet. På Strandingsmuseet kan man følge skibene på deres sidste rejse og gå på opdagelse på HMS St. George's banjerdæk med unikke effekter fra de to skibe bjærget fra havets bund. Strandingsmuseum St. George’s marinarkæologiske ansvarsområde er den danske del af Nordsøen fra Thyborøn i nord til den dansk/tyske grænse i syd, samt de kystnære fjorde og åer i området fra vestkysten til den jyske højderyg. Museets undersøgelseskompetence er afgrænset til nyere tids vrag Den nuværende samlings væsentligste elementer er de bjærgede genstande fra HMS St. George og HMS Defence. Her ud over rummer museet genstande fra andre strandinger ved den jyske vestkyst.
Læs mere
Adresse: Vesterhavsgade 1E, 6990 Thorsminde - Ulfborg
Se på kort
Venø 29.956742433838
Venø er en lille ø, med skøn natur og flere fine badestrande. Venø ligger i Limfjorden ud for Struer. Øen er ikke landfast og man skal derfor sejle, for at komme hertil. Sejltiden er beregnet til ca. 2 min. så man når nærmest ikke at komme ud af bilen før man atter er på land. På Venø er der en del landbrug og fra havnen lidt fiskeri. Men ellers er det turisme der præger øen. På Venø ligger Danmarks mindste kirke, som er opført omkring reformationen og er dermed også Venø´s ældste bygning. På havnen ligger kiosken og Venø Kro. Venø Kro er verdensberømte i Danmark for deres Venø Bøffer. Endvidere er her en efterskole, 2 Lejrskoler og virksomheden Venø Fish Farm A/S, som opdrætter Østers og fisk.
Læs mere
Adresse: Sønderskovvej 12, 7600 Struer
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhus Vejlby Klit

Besøg det hyggelige sommerhusområde Vejlby Klit, nær Lemvig, og nyd en ferie i rolige omgivelser. I ferieområdet omkring Vejlby Klit finder du supermarkeder, caféer, restauranter og ikke langt derfra ligger Vejlby Sommerpark med en Put and Take sø, hesteudlejning, motocross for børn fra 6 år, minigolf for hele familien og Kæledyrs Zoo, hvor børnene kan få lov at lege med dyrene.

 

43 sommerhuse i området

Viser side 1 af 4 sider.
Næste side
Sommerhus Harboøre 505945DK
Sommerhus Harboøre - 8 personer
Velbeliggende sommerhus med swimmingpool, spabad og sauna ca. 200 m frakilometervis af...
153
8
4
Sommerhus Harboøre 507363DK
Sommerhus Harboøre - 10 personer
Velholdt og energivenligt sommerhus af bjælker med spabad og sauna i det smukke...
172
10
4
Sommerhus Harboøre 506531DK
Sommerhus Harboøre - 8 personer
Velbeliggendesommerhus med udendørs spabad samt diverse aktiviteter, velegnet til...
88
8
4
Sommerhus Harboøre 507305DK
Sommerhus Harboøre - 10 personer
Sommerhus med stråtag samt spabad og sauna beliggende ca. 150 m fra detbrusende...
145
10
4
Sommerhus Harboøre 502981DK
Sommerhus Harboøre - 6 personer
På en meget stor naturgrund ligger dette godt indrettede sommerhus.Sommerhuset har...
93
6
3
Sommerhus Harboøre 503180DK
Sommerhus Harboøre - 6 personer
Moderne og funktionelt sommerhus beliggende ca. 500 meter fra Vesterhavet i...
87
6
3
Sommerhus Harboøre 500855DK
Sommerhus Harboøre - 4 personer
Lyst og moderne sommerhus beliggende med udsigt til Ferring Sø og kun ca. 800 meter...
50
4
2
Sommerhus Harboøre 505888DK
Sommerhus Harboøre - 8 personer
Sommerhus med spabad på stor naturgrund ca. 300 m fra Vesterhavet. Lyst badeværelse...
76
8
3
Sommerhus Harboøre 508105DK
Sommerhus Harboøre - 22 personer
Sommerhus i Vejlby Klit med stor poolafdeling med en stor swimmingpoolmed...
330
22
9
Sommerhus Harboøre 504514DK
Sommerhus Harboøre - 6 personer
Sommerhus på stor naturgrund med læ fra bevoksning, tæt på indkøb og ca. 200 m fra...
80
6
3
Sommerhus Harboøre 503186DK
Sommerhus Harboøre - 6 personer
Moderne og funktionelt sommerhus med spabad og sauna beliggende ca. 620 m fra...
87
6
3
Sommerhus Harboøre - 8 personer
Energivenligt sommerhus med varmepumpe beliggende i Vejlby Klit, ca. 500meter fra det...
96
8
4

Planlægger du at leje et af vores sommerhuse i Vejlby Klit i starten af juni måned, anbefaler vi at du aflægger musikfestivalen Haze over Haarum et visit. Festivalen finder sted i Harboøre og varer 3 dage.

Jyllands Akvariet er et besøg værd, hvor du kan opleve mange af de fisk der lever i Vesterhavet og Limfjorden. Du har endda mulighed for at komme helt tæt på fiskene i de mange rørebassiner. Du finder Jyllands Akvariet i Thyborøn, nord for Vejlby Klit.

I Thyborøn har du også mulighed for, at følge med i hvordan håndlavede bolcher bliver fremstillet, overvære en glaspusters arbejde, eksperimentere i Kystcentret eller oplev Sneglehuset – et helt hus dekoreret med sneglehuse, muslingeskaller og flaskeskibe. Sneglehuset er beundringsværdigt og har flere gange været vist i tv.

Vi tilbyder helt traditionelle sommerhuse med alt hvad du behøver for at holde en dejlig ferie. Trænger du til forkælelse anbefaler vi vores luksus sommerhuse med spabad og sauna, som i nogle tilfælde også har solarium. Søg efter sommerhuse i Vejlby Klit her på siden. Kontakt vores kundeservice for yderligere information.