Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Seværdigheder nær Houvig

Søndervig Sandskulptur 3.0012527223616
12.000 tons vestjysk sand blive forvandlet og formet til spændende kunst. Sand er et skrøbeligt materiale at arbejde med. Derfor bruger professionelle sandskulptører en helt speciel form for sand til deres skulpturer. Sandet skal indeholde de helt rette korn og have et ganske bestemt lerindhold. Først bliver sandet stampet til store firkantede blokke. Blokkene bygges ovenpå hinanden én efter én, ligesom byggeklodser. Under stampningen bliver sandet overhældt med vand for at få det til at binde bedre. Når blokkene har den ønskede højde, går sandskulptøren i gang med at udforme sin skulptur. Han begynder ved toppen og arbejder sig gradvist nedad. Skulptøren skal hele tiden holde øje med, at proportionerne er korrekte. Der er ingen fortrydelsesret. Helt specielle forhold gør sig gældende, når flere skulptører i fællesskab udformer de helt store skulpturvægge i op til 7 meters højde.Det tager ca. 60 timer - og 25 tons sand - at lave en 4 meter høj sandskulptur.
Læs mere
Adresse: Lodbergsvej 44, 6950 Ringkøbing
Se på kort
Pas på strømmen når du bader 3.6868065756516
Langs med kysten er der der revler,- små sandforhøjninger under vandet parallelt med kystlinien. Af og til opstår der huller i revlerne, hvor det opdæmmede vand bag revlerne kan komme ud igen. Disse huller kaldes "hestehuller" eller "revlehuller". Ved og i hullerne er der stærk udadgående strøm. Når man bader og bliver fanget af strømmen går det ofte galt og vi høre om drukneulykker. Bliver man fanget i et revlehul, skal man først og fremmest forsøge at bevare roen, og svømme væk fra hullet, langs med kysten. Så snart man er kommet ud af hullet og dermed strømmen kan man begynde at svømme ind igen og kommer ofte meget hurtigt ind hvor man kan bunde igen. Læs mere her: https://www.respektforvand.dk/i-vandet/paa-stranden/revlehuller
Læs mere
Adresse: Lodbergsvej 189, 6950 Ringkøbing
Se på kort
De 5 baderegler 3.7180195622274
Følg de 5 baderåd Havet er en voldsom naturkraft, som kræver, at vi omgås det med opmærksomhed. Derfor har TrygFonden sammen med Dansk Svømmeunion udviklet 5 enkle baderåd, der indeholder de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du færdes på stranden. De 5 råd samler og forenkler de mange baderåd, vi har hørt gennem tiden og skaber opmærksomhed omkring de vigtigste forudsætninger for, at du kan nyde livet på stranden uden at sætte det på spil. 1. Lær at svømme 2. Gå aldrig alene i vandet 3. Læs vinden og vandet 4. Lær stranden at kende 5. Slip ikke børnene af syne
Læs mere
Adresse: Badevej 27, 6950 Ringkøbing
Se på kort
Vægterne i Ringkøbing 10.171596803086
Når kongen i gamle dage udråbte en by til købstad, var en af kravene, at der i byen skulle være et vægterkorps. Nu måtte man jo handle med penge. Vægteren skulle opretholde ro og orden i byen om natten. Vægteren var bevæbnet med en morgenstjerne og som regel også en kårde. Når han gik sin runde i byen foregik det med sang. Vægter versene synges for hver hele klokketime hen over natten. Alle vers starter med: "Hov vægter, klokken er slag’n" og så klokkeslettet f.eks. "syv". Ganske praktisk, da almindelige folk normalt ikke havde ure og i øvrigt kunne øvrigheden på denne måde konstaterer, at vægteren nu også gik sine runde og ikke sad og sov. I dag kan man stadig følge vægterne på deres ture rundt i Ringkøbings gader. Vægterne går hver aften i juli og august. Turen er gratis og vare ca. en time.
Læs mere
Adresse: Torvet 18, 6950 Ringkøbing
Se på kort
Ringkøbing 10.183671402089
Du er knap nået til Ringkøbing, før du betages af de gamle, lave rødstenshuse, de brostensbelagte gader, havnen og de spændende detailbutikker. Ringkøbing er en af de ældste og mest velbevarede købstæder i Danmark, og ligger flot i landskabet langs den smukke Ringkøbing Fjord. Den gamle bymidte med torvet og kirken som omdrejningspunkt er utrolig smuk og velbevaret. Alt i byen er nænsomt restaureret, og der gøres rigtigt meget for at bevare store dele af "det gamle Ringkøbing" i den oprindelige form. Resultatet er tydeligt, når man slentrer rundt i centrum. Torvet i Ringkøbing prydes af det gamle rådhus og af Hotel Ringkøbing, der er indrettet i en flot bindingsværkbygning fra ca. 1600. Omkring torvet er hyggelige udskænkningssteder, hvor man slapper af til musik i sommermånederne. Byen summer af mennesker, der nyder det store udvalg af butikker og de forskellige aktiviteter. I Juli og August er det er det en hyggelig oplevelse at følges med vægterne rundt i det gamle ringkøbing. De går fra torvet kl. 20.00 og turen vare en god times tid.
Læs mere
Adresse: Torvet 18, 6950 Ringkøbing
Se på kort
Se flere seværdigheder

Ferie i Houvig

Ved Vesterhavet finder I det attraktive feriested Houvig, nord for Ringkøbing Fjord, med et betagende landskab og aktiviteter for både store og små. Nyd nogle dejlige gåture med hinanden under armen eller tag børnene med på cykelture i de smukke omgivelser.

Den lækre strand ved Houvig bliver dog mest besøgt i sommersæsonen, hvor det er varmt og solen skinner, men den kan også bruges til lange vandreture i efteråret, hvis alle er klædt fornuftigt på.

 

23 sommerhuse i området

Viser side 1 af 2 sider.
Næste side
Sommerhus Ringkøbing 505592DK
Sommerhus Ringkøbing - 8 personer
Sommerhus med swimmingpool, spabad og sauna beliggende ca. 150 m fra detbrusende...
157
8
4
Sommerhus Ringkøbing 502344DK
Sommerhus Ringkøbing - 6 personer
Arkitekttegnet kvalitetshus med en flot og uforstyrret udsigt mod klitter og hav. I...
145
6
3
Sommerhus Ringkøbing 507017DK
Sommerhus Ringkøbing - 9 personer
En perle for familien som ønsker en ferie tæt ved Vesterhavet. Helse ogvelvære er...
128
9
4
Sommerhus Ringkøbing 507641DK
Sommerhus Ringkøbing - 10 personer
Med en herlig udsigt over det skønne og kuperede klitterræn ligger dette veludstyrede...
120
10
4
Sommerhus Ringkøbing 506889DK
Sommerhus Ringkøbing - 8 personer
Cirka 200 m fra det brusende Vesterhav finder I dettekarakteristiske stråtækte...
175
8
4
Sommerhus Ringkøbing 506507DK
Sommerhus Ringkøbing - 8 personer
Sommerhus med sauna med unik beliggenhed direkte op til fredningslinjen og natursti med...
120
8
3
Sommerhus Ringkøbing 503016DK
Sommerhus Ringkøbing - 6 personer
Rummeligt familiesommerhus af god standard med ideel beliggenhed ca. 200m fra det...
72
6
3
Sommerhus Ringkøbing 504871DK
Sommerhus Ringkøbing - 6 personer
Med en pragtfuld beliggenhed i 1. klitrække, direkte op til fredningslinjen ca. 100 m...
94
6
3
Sommerhus Ringkøbing 504214DK
Sommerhus Ringkøbing - 6 personer
Sommerhus højtbeliggende med en fantastisk udsigt over klitterne i vestog Søndervig...
55
6
2
Sommerhus Ringkøbing 501792DK
Sommerhus Ringkøbing - 5 personer
Huset er beliggende på 1200 m² stor klitgrund tæt ved Vesterhavet.Udvendig...
54
5
3
Sommerhus Ringkøbing 500780DK
Sommerhus Ringkøbing - 4 personer
Tæt på Vesterhavet ligger dette højtbeliggende sommerhus på kuperet grund, hvorfra...
71
4
3
Sommerhus Ringkøbing 501624DK
Sommerhus Ringkøbing - 4 personer
Velholdt sommerhus på klitgrund ca. 300 m fra det brusende Vesterhav. Badeværelse med...
82
4
2

Besøg også Søndervig med gode muligheder for at købe ind, spise på restaurant, kigge i tøjbutikker eller benytte jer af nogle af de mange aktiviteter, som f.eks. bowling, minigolf, tennis og badeland.

Er I golf entusiaster, ligger Holmsland Klit Golf lidt udenfor Søndervig med en flot 27 hullers golfbane.  Søndervig ligger heldigvis kun 3 km fra Houvig, så det er muligt at gå dertil på kort tid.

Ringkøbing Fjord er et af Nordeuropas mest eftertragtede områder for windsurfing, men her er dog også god mulighed for lystfiskeri, hvis ikke i fjorden, så direkte fra vestkysten.

Hos Jysk Sommerhusudlejning er det hurtigt og nemt at leje et sommerhus i Houvig. Er I en stor familie tilbyder vi sommerhuse med plads til 10 personer eller flere. I bestemmer helt selv hvilket sommerhus i vil leje, vores online katalog viser billeder og beskrivelser af hvert hus, hvilket i manges tilfælde gør det væsentligt nemmere at finde det helt rigtige sommerhus til ferien. Har I spørgsmål, er I mere end velkommen til at give os et kald eller sende en mail, så kontakter vi jer hurtigst muligt.