Museet fortæller historien om det tidligere statshospital for sindslidende, med udstillinger om sindslidende og behandlingen dem gennem tiderne, helt tilbage fra middelalderen og op til i dag.
Det er samtidig en historie om et område som blev en by i byen, et selvforsynende samfund som indrettede sig på ”den anden side” af skoven. Men som også satte skub i Nykøbings udvikling som by og som i næsten 100 år prægede bybilledet i den gamle købstad.
Området er desuden en arkitektonisk perle, som i dag er et at de største anlæg i Nordeuropa inden for bedre byggeskik.
Når du besøger museet får du en fyldestgørende indførelse i historien gennem museets udstillinger, samt i den includerede rundvisning som er en del af entreen, hvor en guide tager dig med rundt på hospitalet og ser det gamle kapel og sektions rum hvor man udtog hjerner på de afdøde patienter, kirken og kirkegården og brandstationen alt i mens der bliver fortalt om hospitalet og de bygninger vi passerer på vejen.
Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum - Bestemt et besøg værd!
Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot, beliggende i Kalø Vig på Djursland. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt omkring 1313 og er én af mindst fire borge i Jylland. Det var meningen at de skulle styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande. Borgen blev anlagt på en ø ude i Kalø Vig, som blev forbundet med fastlandet via en dæmning. De nye borges formål var at tvinge den omkringboende befolkning til lydighed, hvorfor disse "tvangsborge" selvsagt var forhadte. I 1320 måtte kongen acceptere, at de nye borge skulle nedrives og Kalø blev nedbrudt allerede et årti efter opførelsen. Senere blev borgen genopført og fra 1407 – 1661 blev borgen brugt som Lensslot og statsfængsel. Efter enevældens indførelse 1660 mistede Kalø sin betydning og blev nedrevet i 1672. Ruinen er i dag fredet og et yndet turistmål.
Museets historie
I 1901-02 byggede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested (med hele 16 gæstesenge!) for malere, forfattere og billedhuggere. Dette fristed for kunst og kultur satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier.
Kerteminde husede på denne tid en hel koloni af kunstnere, der i dansk kunsthistorie gerne sammenfattes under betegnelsen "Fynbomalerne". Det var malere, der hyldede det enkle liv i samklang med natur og familie, og som hentede deres motiver fra de nære omgivelser: familiens liv, stuerne, blomsterne i vindueskarmen, haven, lystfiskerbådene i havnen, markerne, kysten og klinterne og dyrelivet.
Tidens strømninger var med til at bane vejen for Fynbomalerne. Hjemstavnskunsten, friluftsbevægelsen og "the simple life" var nogle af tidens idealer. I 1890'erne blev fascinationen af industrialismen, teknologien og den dynamiske storby således afløst af en mere balanceret skepsis over for fremskridtet. I kunsten kunne man nu også iagttage en søgen tilbage til de oprindelige konstante værdier, der lå i naturen, i det sunde friluftsliv, i landbefolkningens slidsomme og tålmodige arbejde, og i fornemmelsen af sine rødder, familien og hjemstavnens traditionelle værdier.
Oplev det magiske blå univers på Fjord & Bælt.
Her er det muligt at opleve mange af havet fisk og dyr. I de spændende rørebassiner er der en unik mulighed for at komme helt tæt på havets dyr. Fjord & Bælt vil gerne sikre at alle kommer hjem med våde hænder, da det er ideen, at man på den måde oplever og får den største og mest intense oplevelse – og forhåbentligt i sidste instans får lyst til at passe på havet og ikke mindst dyrene der lever i det.
De forskellige udstillinger er for alle aldre. Det er altid spændende at fordybe sig i forskellige emner. Eksempelvis kan man opleve og lære om gopler og blive udfordret af forskellige interaktive poster. Eller man kan betragte skelettet fra en kæmpe kaskelothval, og samtidig selv prøve kræfter med hvalernes fascinerende sanser og evner. Man kan se de fascinerende film om havet på kæmpe skærme, hvor oplevelsen i sig selv gør, at man nemt får følelsen af selv at være der under havets overflade.
Københavns Tivoli er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næst ældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre.
I Tivoli er der 28 forlystelser, mange spændende spisesteder og ikke mindst en hel speciel stemning, som skal opleves. Her er optræden med musik, teater og dans både for de store og de små, og Tivoligarden går sin daglige parade gennem haven.
Tivoli er den mest besøgte turistattraktion i Danmark.
Sjællands Odde strækker sig som en lang tange ud i vandet. Her er god plads til sommerhuse og mange ligger næsten ned på stranden. Fra Odden er der rutefart dels til Ebeltoft og dels til Århus