Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Seværdigheder nær Sejrø Bugt

Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum 10.577816231708
Museet fortæller historien om det tidligere statshospital for sindslidende, med udstillinger om sindslidende og behandlingen dem gennem tiderne, helt tilbage fra middelalderen og op til i dag. Det er samtidig en historie om et område som blev en by i byen, et selvforsynende samfund som indrettede sig på ”den anden side” af skoven. Men som også satte skub i Nykøbings udvikling som by og som i næsten 100 år prægede bybilledet i den gamle købstad. Området er desuden en arkitektonisk perle, som i dag er et at de største anlæg i Nordeuropa inden for bedre byggeskik. Når du besøger museet får du en fyldestgørende indførelse i historien gennem museets udstillinger, samt i den includerede rundvisning som er en del af entreen, hvor en guide tager dig med rundt på hospitalet og ser det gamle kapel og sektions rum hvor man udtog hjerner på de afdøde patienter, kirken og kirkegården og brandstationen alt i mens der bliver fortalt om hospitalet og de bygninger vi passerer på vejen. Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum - Bestemt et besøg værd!
Læs mere
Adresse: Annebergparken 36, 4500 Nykøbing Sj.
Se på kort
Johannes Larsen Museet 71.138844763805
Museets historie I 1901-02 byggede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested (med hele 16 gæstesenge!) for malere, forfattere og billedhuggere. Dette fristed for kunst og kultur satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier. Kerteminde husede på denne tid en hel koloni af kunstnere, der i dansk kunsthistorie gerne sammenfattes under betegnelsen "Fynbomalerne". Det var malere, der hyldede det enkle liv i samklang med natur og familie, og som hentede deres motiver fra de nære omgivelser: familiens liv, stuerne, blomsterne i vindueskarmen, haven, lystfiskerbådene i havnen, markerne, kysten og klinterne og dyrelivet. Tidens strømninger var med til at bane vejen for Fynbomalerne. Hjemstavnskunsten, friluftsbevægelsen og "the simple life" var nogle af tidens idealer. I 1890'erne blev fascinationen af industrialismen, teknologien og den dynamiske storby således afløst af en mere balanceret skepsis over for fremskridtet. I kunsten kunne man nu også iagttage en søgen tilbage til de oprindelige konstante værdier, der lå i naturen, i det sunde friluftsliv, i landbefolkningens slidsomme og tålmodige arbejde, og i fornemmelsen af sine rødder, familien og hjemstavnens traditionelle værdier.
Læs mere
Adresse: Møllebakken 14, 5300 Kerteminde
Se på kort
Tivoli - København 71.530284009745
Københavns Tivoli er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næst ældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre. I Tivoli er der 28 forlystelser, mange spændende spisesteder og ikke mindst en hel speciel stemning, som skal opleves. Her er optræden med musik, teater og dans både for de store og de små, og Tivoligarden går sin daglige parade gennem haven. Tivoli er den mest besøgte turistattraktion i Danmark.
Læs mere
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V
Se på kort
Akvarium Fjord & Bælt 71.57864389012
Oplev det magiske blå univers på Fjord & Bælt. Her er det muligt at opleve mange af havet fisk og dyr. I de spændende rørebassiner er der en unik mulighed for at komme helt tæt på havets dyr. Fjord & Bælt vil gerne sikre at alle kommer hjem med våde hænder, da det er ideen, at man på den måde oplever og får den største og mest intense oplevelse – og forhåbentligt i sidste instans får lyst til at passe på havet og ikke mindst dyrene der lever i det. De forskellige udstillinger er for alle aldre. Det er altid spændende at fordybe sig i forskellige emner. Eksempelvis kan man opleve og lære om gopler og blive udfordret af forskellige interaktive poster. Eller man kan betragte skelettet fra en kæmpe kaskelothval, og samtidig selv prøve kræfter med hvalernes fascinerende sanser og evner. Man kan se de fascinerende film om havet på kæmpe skærme, hvor oplevelsen i sig selv gør, at man nemt får følelsen af selv at være der under havets overflade.
Læs mere
Adresse: Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde
Se på kort
Ny Carlsberg Glyptotek 71.812480631446
Kunsten og øllet I hjertet af København ligger Ny Carlsberg Glyptotek. Museet blev stiftet af Carlsbergbryggeriernes ejer, Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og kunstmæcener. Bryggeren var en lidenskabelig samler. For pengene fra øllet skabte han sig en samling af kunst- og kulturgenstande i verdensklasse, den største af sin art i Norden. Han forærede hele samlingen til offentligheden og byggede Ny Carlsberg Glyptotek til at huse den. Siden 1897 har museet været åbent for publikum, og Glyptoteket har i dag over 10.000 værker fordelt på en antik og en moderne samling.
Læs mere
Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København V
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse ved Sejerø Bugt

Sejerø Bugt er et dejligt ferieområde på Sjællands vestkyst, beliggende ”under” Sjællands Odde. Her er mange muligheder for at komme ud i den skønne natur, både hvis det drejer sig om oplevelser, eller en tur med madpakke og badestrand.

45 sommerhuse i området

Viser side 1 af 4 sider.
Næste side
Sommerhus Højby 508036DK
Sommerhus Højby - 18 personer
Velindrettet sommerhus i Højby Lyng med imponerende poolafdelingindeholder en 18...
265
18
7
Sommerhus Fårevejle 500287DK
Sommerhus Fårevejle - 10 personer
Stort og flot beliggende sommerhus med swimmingpool, spabad og sauna med en fantastisk...
180
10
5
Sommerhus Højby - 5 personer
Sommerhus med en åben og lys indretning bestående af åbent ogveludstyret køkken...
87
5
3
Sommerhus Vig 504299DK
Sommerhus Vig - 8 personer
Lille sommerhus beliggende i roligt sommerhusområde i gåafstand tilbadestrand. Selvom...
45
8
3
Sommerhus Fårevejle - 6 personer
Sommerhus med spabad og sauna beliggende i et roligt og naturskøntområde på en stor,...
70
6
3
Sommerhus Asnæs - 8 personer
Sommerhus med spabad og sauna beliggende ca. 200 meter fra god badestrand på en stor...
126
8
4
Sommerhus Asnæs - 6 personer
Sommerhus beliggende på en stor naturgrund i et roligt område, midt i naturskønne...
138
6
3
Sommerhus Vig - 6 personer
Sommerhus med spabad beliggende i eftertragtet naturområde få hundrede meter...
74
6
3
Sommerhus Asnæs 506029DK
Sommerhus Asnæs - 7 personer
Sommerhus beliggende på naturgrund ca. 500 meter fra dejligbadestrand ved Høve...
83
7
3
Sommerhus Højby 508239DK
Sommerhus Højby - 12 personer
Velindrettet sommerhus med spabad og sauna beliggende kun ca. 800 meter fra lækker...
117
12
4
Sommerhus Højby 504282DK
Sommerhus Højby - 6 personer
Sommerhus med spabad beliggende ca. 1500 meter fra den dejlige sandbadestrand ved...
86
6
3
Sommerhus Vig - 6 personer
Velbygget sommerhus beliggende i eftertragtet naturområde få hundredemeter fra...
74
6
3