Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Kalundborg

Johannes Larsen Museet 36.682760610535
Museets historie I 1901-02 byggede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested (med hele 16 gæstesenge!) for malere, forfattere og billedhuggere. Dette fristed for kunst og kultur satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier. Kerteminde husede på denne tid en hel koloni af kunstnere, der i dansk kunsthistorie gerne sammenfattes under betegnelsen "Fynbomalerne". Det var malere, der hyldede det enkle liv i samklang med natur og familie, og som hentede deres motiver fra de nære omgivelser: familiens liv, stuerne, blomsterne i vindueskarmen, haven, lystfiskerbådene i havnen, markerne, kysten og klinterne og dyrelivet. Tidens strømninger var med til at bane vejen for Fynbomalerne. Hjemstavnskunsten, friluftsbevægelsen og "the simple life" var nogle af tidens idealer. I 1890'erne blev fascinationen af industrialismen, teknologien og den dynamiske storby således afløst af en mere balanceret skepsis over for fremskridtet. I kunsten kunne man nu også iagttage en søgen tilbage til de oprindelige konstante værdier, der lå i naturen, i det sunde friluftsliv, i landbefolkningens slidsomme og tålmodige arbejde, og i fornemmelsen af sine rødder, familien og hjemstavnens traditionelle værdier.
Læs mere
Adresse: Møllebakken 14, 5300 Kerteminde
Se på kort
Akvarium Fjord & Bælt 37.104724258387
Oplev det magiske blå univers på Fjord & Bælt. Her er det muligt at opleve mange af havet fisk og dyr. I de spændende rørebassiner er der en unik mulighed for at komme helt tæt på havets dyr. Fjord & Bælt vil gerne sikre at alle kommer hjem med våde hænder, da det er ideen, at man på den måde oplever og får den største og mest intense oplevelse – og forhåbentligt i sidste instans får lyst til at passe på havet og ikke mindst dyrene der lever i det. De forskellige udstillinger er for alle aldre. Det er altid spændende at fordybe sig i forskellige emner. Eksempelvis kan man opleve og lære om gopler og blive udfordret af forskellige interaktive poster. Eller man kan betragte skelettet fra en kæmpe kaskelothval, og samtidig selv prøve kræfter med hvalernes fascinerende sanser og evner. Man kan se de fascinerende film om havet på kæmpe skærme, hvor oplevelsen i sig selv gør, at man nemt får følelsen af selv at være der under havets overflade.
Læs mere
Adresse: Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde
Se på kort
Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum 43.752284589082
Museet fortæller historien om det tidligere statshospital for sindslidende, med udstillinger om sindslidende og behandlingen dem gennem tiderne, helt tilbage fra middelalderen og op til i dag. Det er samtidig en historie om et område som blev en by i byen, et selvforsynende samfund som indrettede sig på ”den anden side” af skoven. Men som også satte skub i Nykøbings udvikling som by og som i næsten 100 år prægede bybilledet i den gamle købstad. Området er desuden en arkitektonisk perle, som i dag er et at de største anlæg i Nordeuropa inden for bedre byggeskik. Når du besøger museet får du en fyldestgørende indførelse i historien gennem museets udstillinger, samt i den includerede rundvisning som er en del af entreen, hvor en guide tager dig med rundt på hospitalet og ser det gamle kapel og sektions rum hvor man udtog hjerner på de afdøde patienter, kirken og kirkegården og brandstationen alt i mens der bliver fortalt om hospitalet og de bygninger vi passerer på vejen. Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum - Bestemt et besøg værd!
Læs mere
Adresse: Annebergparken 36, 4500 Nykøbing Sj.
Se på kort
Danmarks Jernbanemuseum 54.088150420637
Danmarks Jernbanemuseum har 19 jernbanespor fyldt med historiske lokomotiver og vogne. Dette er ikke mindst et eldorado for børn, som elsker at gå på opdagelse mellem de ”kæmpestore” damplokomotiver, eller de noget mindre dræsiner og sneplove eller den orange rangertraktor, der var med i den danske jernbaneklassiker ”Olsenbanden på sporet”. Og der må både pilles, leges, røres, fantaseres på næsten det hele. Børnene kan lege lokomotivfører i det kæmpestore E-damplokomotiv eller lade som om de tager en gammel toetagers Klampenborgvogn til Dyrehaven. Her er også udstillinger af de forskellige udviklinger, både af anen og materiellet, så museet giver fin mulighed for at kombinere leg og læring.
Læs mere
Adresse: Dannebrogsgade 24, 5000 Odense
Se på kort
H.C. Andersens Hus 54.168467740275
H.C. Andersens Hus er hovedmuseet for eventyrdigteren, hvor hans liv og værk præsenteres i tekst og billeder. I den gamle bydel i Odense ligger eventyrdigterens fødested. H.C. Andersens Hus åbnede i 1908 som museum for digterens liv og virke og er dermed et af verdens ældste digtermuseer. Museets udstillinger fortæller om digterens liv, fra barndomsårene som fattig skomagersøn i Odense, gennem den svære tid på vej mod drømmenes mål i København, skolegangen, digterens debut og forfatterkarriere, alderdom og død. Du kan følge digterens bekendtskaber, kærlighedsliv, kunstneriske karriere og hans mange rejser. Udstillingerne fører dig tilbage til den tid, som H.C. Andersens værker udsprang fra: Hans levetid - fra 1805 til 1875 - var fuld af store begivenheder. Du bliver præsenteret for mennesket H.C. Andersen, hans karakteristiske fremtoning og hans sind. Digterens kreative spændvidde vises gennem hans tegninger og klip. Og i biblioteket får du et indtryk af hans omfangsrige forfatterskab samt den globale udbredelse, hans værker har. Museet indeholder alle moderne faciliteter, og du kan gå på opdagelse i H.C. Andersens univers, bladre i hans bøger via PC og høre hans eventyr ved de mange lytteposter.
Læs mere
Adresse: Bangs Boder 29, 5000 Odense
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse i Kalundborg

Kalundborg er en havneby og ligger på vest Sjælland. Byen er en gammel fæstningsby fr middelalderen og her er mange spændende levn og rester fra den pryder byen og området. Midt i Kalundborg ligger: Vor fru Kirke, højt og speciel med sine 5 tårne.

44 sommerhuse i området

Viser side 1 af 4 sider.
Næste side
Sommerhus Store Fuglede 512339DK
Sommerhus Store Fuglede - 6 personer

I det rolige sommerhusområde i Bjerge Nordstrand finder I dette sommerhus fra 2019....

75
6
3
Sommerhus Saltbæk - 6 personer
Dejligt lyst feriehus med stue med brændeovn og spiseplads, delvist åbent køkken,...
96
6
3
Sommerhus Vollerup 252976DK
Sommerhus Vollerup - 6 personer
Lækkert feriehus med enestående udsigt. Huset er dejligt lyst med et fantastisk...
100
6
3
Sommerhus Røsnæs Strand 193137DK
Sommerhus Røsnæs Strand - 5 personer
Klassisk feriehus med skøn åben og overdækket terrasse, om aftenen kan der tændes op...
77
5
3
Sommerhus Vollerup 118976DK
Sommerhus Vollerup - 10 personer
Rummeligt bjælkehus med spabad, sauna, to badeværelser og alle moderne faciliteter....
120
10
4
Sommerhus Vollerup Strand 191006DK
Sommerhus Vollerup Strand - 8 personer
Dejligt feriehus med panoramaudsigt over vandet samt en naturgrund med gynge, sandkasse...
86
8
3
Sommerhus Røsnæs Strand 206648DK
Sommerhus Røsnæs Strand - 4 personer
Klassisk feriehus beliggende blot 700 m fra vandkanten men med fuldt usyn til vandet....
58
4
2
Sommerhus Røsnæs Strand - 4 personer
Hyggeligt bjælkehus på en lukket og indbydende skovgrund. Hovedhuset er velindrettet...
75
4
2
Sommerhus Røsnæs Strand 170816DK
Sommerhus Røsnæs Strand - 6 personer
Feriehuset ligger midt imellem Røsnæs\' smukke fredede område og marker med får og...
84
6
3
Sommerhus Hellesklint 120979DK
Sommerhus Hellesklint - 4 personer
Med panoramaudsigt mod syd er feriehuset placeret lige op ad en fredet skov og under 1...
60
4
2
Sommerhus Kalundborg 506561DK
Sommerhus Kalundborg - 8 personer

Sommerhus beliggende tæt ved dejlig badestrand i det naturskønne Røsnæstæt ved...

120
8
4
Sommerhus Kalundborg - 5 personer

Sommerhus med skoven i forhaven og havet i baghaven beliggende ved R?sn?s....

66
5
3