Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Sæby

Sommerhusferie i Sæby

Sæby er indbegrebet af dansk købstadsidyl og er en af Danmarks mest attraktive feriebyer med direkte adgang til den brede, børnevenlige sandstrand på Nordjyllands østkyst.

 

22 sommerhuse i området

Viser side 1 af 2 sider.
Næste side
Sommerhus Sæby - 6 personer
Dette sommerhus med spabad og sauna er helt i særklasse og beliggende med havkig ved...
100
6
3
Sommerhus Sæby 514669DK
Sommerhus Sæby - 6 personer

Feriecenter Sæby Søbad

Feriehusene i Sæby Søbad Feriecenter ligger...

62
6
2
Sommerhus Frederikshavn 512269DK
Sommerhus Frederikshavn - 6 personer

Fantastisk sommerhus med vildmarksbad og en helt unik beliggenhed i fredede arealer...

75
6
3
Sommerhus Sæby 511741DK
Sommerhus Sæby - 4 personer

Lyst sommerhus beliggende kun få meter fra den skønne børnevenlige badestrand og...

58
4
2
Sommerhus Frederikshavn 503719DK
Sommerhus Frederikshavn - 5 personer

Sommerhus med en særdeles skøn beliggenhed ud til Kattegatkun ca. 100 fra...

71
5
2
Sommerhus Sæby 500021DK
Sommerhus Sæby - 4 personer

Sommerhus med en flot havudsigt beliggende nær børnevenligbadestrand og by. Huset...

65
4
2
Sommerhus Sæby Strand 119547DK
Sommerhus Sæby Strand - 8 personer
Dette naturskønne område indbyder til lange vandre- og cykelture, følg evt....
83
8
3
Sommerhus Sæby Strand 184881DK
Sommerhus Sæby Strand - 7 personer
Dette lækre luksusferiehus ligger ved Sæby Strand, og har en skøn havudsigt. Huset er...
122
7
3
Sommerhus Sæby Strand 194799DK
Sommerhus Sæby Strand - 6 personer
I gåafstand langs strandpromenaden til Sæby Havn og den gamle bydel ligger dette...
74
6
3
Sommerhus Sæby Strand 184476DK
Sommerhus Sæby Strand - 6 personer
Lige i smørhullet, i den gamle bydel i Sæby ved havnen, ligger dette smukke, nænsomt...
110
6
3
Sommerhus Sæby Strand 176949DK
Sommerhus Sæby Strand - 4 personer
Dette veludstyrede feriehus ligger kun 75 m fra vandet, og herfra går der en dejlig...
70
4
1
Sommerhus Sæby 508979DK
Sommerhus Sæby - 6 personer

Sommerhus med en særdeles unik og skøn beliggenhed med udsigt over vandet og kun...

85
6
3

Nord for Nørklit mellem Sæby og Lyngså i et flot naturområde ligger "Professorens Plantage" i klittens bagland. Her er der lavvandet, dejlig sandbund, parkeringspladser og toiletter.

Der er mulighed for vandreture eller løbeture i den store smukke bøgeskov Sæbygård Skov, og højt hævet over den ligger Gedebjerget med udsigt over havet og byen. I omegnen er der mulighed for spændende cykel- og bilture.

Sæby Golfklub har en 18 hullers meget velholdt par 72 bane, beliggende i et smukt naturområde. En åben bane med gamle træer og nyplantninger. Sæby Å snor sig gennem golfbanen og sammen med søer gør dette banen ekstra spændende og udfordrende.

Sæbys varetegn ”Fruen fra Havet” er en 6,25 meter høj galionsfigur i hvid beton, placeret på Sæby havn. Skulpturen er dekoreret med små beskyttelsessymboler indstøbt i keramik og glas. ”Fruen fra Havet” er en vigtig del af kulturprojektet "Mellem Himmel og Hav. Engle, havfruer og andre rejsende", som gav Sæby Kommune titlen "Kulturkommune 2001 i Nordjyllands Amt".

Her hos Sæby Sommerhusudlejning, vil de kunne søge blandt et af Danmarks bredeste udvalg af sommehuse i Sæby. Det brede udvalg af sommerhuse i Sæby, giver Dem og deres familie unik mulighed for at få de bedeste rammer for en god ferie i Sæby. Vores kundeservice hos Sommerhusudlejning Sæby, sidder klar til at modtage deres opkald, hvis de skulle have et spørgsmål til et af vores sommerhuse i Sæby.

 

Oplevelser i og omkring Sæby

Sæby Havn er altid et besøg værd. Meget iøjefaldende er den godt 6 meter høje galionsfigur, Fruen fra Havet, som er opstillet i 2001, og som i dag er blevet byens moderne vartegn. I Sæby og umiddelbar nærhed er her flere spændende museer. Sæby Museum er byens egnsmuseum i en gammel bindingsværksgård fra 1600-tallet. Her vises interiører fra omkring 1920. Lidt uden for Sæby ligger Sæbygaard, der viser et herregårdsmuseum fra omkring 17- 1800-tallet. Man kan også opleve Sæby Vandmølle, som blev opført som kongelig ejendom i 1640. Sæby mini by er en interessant oplevelse, her kan man gå rundt i det gamle Sæby, i størrelsesforholdet 1:10. 15 km. vest for Sæby ligger Voergaard Slot, et smukt renæssanceslot, med ottekantede tårne, og de centrale bygninger er opført fra 1586 til 1591. Sæby har egen 18-hullers golfbane.

 

Stygge Krumpen

I Middelalderen var Sæby ligesom det meste af Vendsyssel ejet af den katolske kirke. Sæbygård var bispens herresæde, og der var en livlig aktivitet i havnen, hvor børglumbispen kunne udskibe de varer, saltet kød og korn, som bønderne betalte i tiende til kirken. I 1470 fik Børglum-bispen pavens tilladelse til at oprette et stort karmeliter kloster indviet til Jomfru Maria i Sæby. Dette styrkede Sæbys betydning betydeligt. I 1524 sørgede Børglumbispen Stygge Krumpen for, at hans by fik eneret på al handel i området, da den nykronede kong Frederik den 1. gav byen købstadsrettigheder. Stygge Krumpen havde, som en af rigsrådets magtfulde mænd, hjulpet kongen til magten, og købstadsrettighederne var uden tvivl en del af belønningen herfor. Købmænd og håndværkere i byen fik kronede dage, og hvor man andre steder i Vendsyssel oplevede voldsomt oprør mod den katolske kirke, så var Sæby ganske fredelig op til og under Reformationen. Som noget helt naturligt blev således også Maria-klosterets prior, Sæbys første protestantiske præst.