Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Sømarken

Bornholms Automubilmuseum 6.1635262123046
Besøg et anerkendt og prisbelønnet museum. Der findes flere end 80 automobiler, traktorer og motorcykler: Rolls-Roys - Jaguar - Porche - Tatra - Morgan - Adler - Rovin - Metz - Singer - Delahaye - Heinkel - Saab - NSU - Berkeley - Zundapp - Fiat - Volvo - Wartburg - Syrena - Reiley - Mercedes - Ford - Austin - Morris - Triumph - mm. Der findes også en serie interessante 1:18 modelbiler. Hitlers Mercedes paradevogn - Al Capones skudsikre Cadillac... Præsident Kennedys Lincoln X 100 (som han blev skudt i) i 1963 - Regans Lincoln 1972 - Georg Bush Cadillac 2001. Bornholmsk autoværksted fra bilens barndom, samt meget andet nostalgi, som legetøj - tele radio. Bornholms første fjernsyn TV mm. Et afsnit viser hovedsagelig køretøjer fra østeuropæisk og østtysk produktion
Læs mere
Adresse: Grammegårdsvej 1, 3720 Aakirkeby
Se på kort
Bornholms Middelaldercenter 8.1578667995244
Bornholms Middelaldercenter er et stemningsfuldt historisk oplevelsescenter på 15 ha Her kan du opdage middelalderen omkring år 1350 – 1450 fra mange sider: I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, vandmølle og historiske dyreracer, på en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven eller ved galgebakken. Man kan se, smage, lugte, høre og fornemme middelalderen i denne særlige atmosfære på Middelaldercenteret – og det er muligt at prøve forskellige aktiviteter. På voldstedet kan man prøve noget af soldatens udstyr, skyde med bue og pil samt på bestemte tidspunkter høre kanon og hagebøsse brage. Man kan afprøve sine talenter med middelalderens maleteknikker i maleværksted. Aktivitetspladsen i Ådalen byder på en spændende ”arkæologisk legeplads” og en forhindringsbane for børnene.
Læs mere
Adresse: Stangevej 1, 3760 Gudhjem
Se på kort
Nexø Museum 11.924108845142
Nexø Museum er oprindeligt det gamle Ting- og Rådhus i Nexø. I kælderen kan man stadig se resterne af den gamle fangekælder. I dag omhandler udstillingen på Nexø Museum fiskerihistorie, historie fra det Østbornholmske Dampskibs Selskab, Nexø rederier, samt en udstilling om Nexøs bombardement under 2. Verdenskrig. følg bl.a. udviklingen fra tyskerne kom i 1940 til bomberne faldt i 1945, læs om russerne, da de tog hjem i 1946 og følg opbygningen af Nexø efter bombardementet.
Læs mere
Adresse: Havnen 9, 3730 Nexø
Se på kort
Ekkodalen 12.111179630337
Ekkodalen i Almindingen på Bornholm er øens største sprækkedal, og strækker sig ca. 2 km gennem Almindingen. I Ekkodalen finder du en næsten 200 år gammel fredet skov samt bl.a. masser af Liljekonvaller omkring Pinse. De meget stejle klipper langs Ekkodalens ene side kaldes “Styrtebakkerne” – eller oprindeligt “Stortebakkene”, som er et gammelt bornholmsk udtryk for en brat, lodret klippevæg. Det er absolut ikke for sjov, at man kalder dalen for ekkodalen. Når man besøger Ekkodalen på Bornholm, er det et must at teste ekkoet. Prøv med det mest gængse “Hvad drikker Møller?” ….. Øller! Eller forsøg med andre råb. Det bedste ekko i Ekkodalen finder du ved H.C. Ørsteds Kilde ca. 20 meter til venstre ad stien ved indgangen til Ekkodalen.
Læs mere
Adresse: Ekkodalsvejen 5, 3720 Aakirkeby
Se på kort
Rundkirker på Bornholm - Nylars Kirke 12.463645718588
Nylars Kirke, også kaldet Nylarsker, har ikke altid haft det udseende, som den har i dag. Taget blev først bygget i det 16. århundrede. Før den tid havde kirken et brystværn omkring tredje stokværk. Kirken blev opført som et fæstningsanlæg. I ufreds-tider var Bornholm ofte overladt til sig selv, og kirken har blandt andet skulle være tilflugtssted mod de Gotlandske og Vendiske sørøvere, som på den tid gjorde Østersøen usikker. Rundkirker findes også andre steder i Europa og i Jerusalem og med et mere fredeligt formål. I Jerusalem blev den bygget oven over den hule, hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Traditionen var, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Kirkevej 10K, 3720 Aakirkeby
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse Sømarken

Sømarken ligger på Bornholms sydkyst og et skønt sommerhusområde der ligger ud til Østersøen. Man siger, at Sømarken strand er Dueoddes vilde fætter og perfekt til de større børn, men samtidig stadig meget børnevenligt. Indkøb kan foretages tæt på, i det nærliggende Pedersker. Man kan dele området op i Østre og Vestre Sømark. Østre Sømark er et lille fiskerleje, hvor du finder Bakkerne Havn, som er Bornholms mindste havn med erhvervsfiskeri. Her finder man også Bakkarøgeriet.  Vestre Sømark er et dejligt sommerhusområde med mange hyggelige huse i plantagerne. I området er hor også flere fine spisesteder.

88 sommerhuse i området

Viser side 1 af 8 sider.
Næste side
Sommerhus Aakirkeby 508285DK
Sommerhus Aakirkeby - 7 personer

Sommerhus med rolig beliggenhed på naturgrund tæt på en af øens bedste...

84
7
4
Sommerhus Vestre Sømark 144941DK
Sommerhus Vestre Sømark - 8 personer
Nydeligt og indbydende kvalitetssommerhus med en lys og moderne indretning og med udsigt...
124
8
4
Sommerhus Østre Sømark 263256DK
Sommerhus Østre Sømark - 6 personer
Pragtfuldt kvalitetsferiehus beliggende i 1. række og med skøn havudsigt. Huset...
120
6
3
Sommerhus Østre Sømark Strand 122258DK
Sommerhus Østre Sømark Strand - 6 personer
Nydeligt og pænt moderniseret træferiehus, der overalt fremtræder lyst og venligt med...
85
6
3
Sommerhus Vestre Sømark 123470DK
Sommerhus Vestre Sømark - 8 personer
Pragtfuldt og meget velholdt luksusferiehus med stor åben og solrig træterrasse, hvor...
110
8
4
Sommerhus Vestre Sømark 144940DK
Sommerhus Vestre Sømark - 8 personer
Pragtfuldt og virkelig velholdt og lækkert indrettet luksusferiehus med god plads og...
116
8
4
Sommerhus Vestre Sømark Strand 122319DK
Sommerhus Vestre Sømark Strand - 10 personer
Den bornholmske natur fremhæves ofte som øens største attraktion, dramatiske klipper...
110
10
4
Sommerhus Østre Sømark 144937DK
Sommerhus Østre Sømark - 8 personer
Flot og indbydende luksushus med mange moderne faciliteter og høj komfort overalt....
114
8
3
Sommerhus Strandmarken 261234DK
Sommerhus Strandmarken - 6 personer
Lækkert, lyst og moderne indrettet kvalitetsferiehus omgivet af en dejlig stor...
89
6
3
Sommerhus Østre Sømark 264038DK
Sommerhus Østre Sømark - 6 personer
Hyggeligt træsommerhus beliggende i et større sommerhusområde nær skov og strand....
95
6
3
Sommerhus Østre Sømark 144935DK
Sommerhus Østre Sømark - 6 personer
Flot indrettet luksushus med mange lækre detaljer. Huset er opført i førsteklasses...
96
6
3
Sommerhus Østre Sømark 123457DK
Sommerhus Østre Sømark - 6 personer
Dette attraktive træsommerhus beliggende i 1. række til havet, byder på en pragtfuld...
70
6
3

Fra Sømarken er der ikke langt til købstaden Åkirkeby, som er Bornholms 3. største by. Her er der rig mulighed for indkøb og skulle man trænge til mad og drikke er det også muligt at klare i byens restauranter. 
I Åkirkeby kan man f.eks. besøge Bornholms Automobilmuseum, eller Bornholm Naturmuseum. Eller man kan opleve Åkirkeby Kræmmermarked, som afholdes hver tirsdag og torsdag. (aflyses i dårligt vejr)
Kirken stammer fra middelalderen omkring 1100 tallet og Åkirkeby er måske grundlagt omkring slutningen af 1100 tallet. Der er ikke bevaret andre bygninger end kirken fra starten af middelalderen. Har man børn med, er Brændegårdshaven et must. Her er Action, leg, zoo og vandland samlet på et sted.
Her hos Jysk Sommerhusudlejning tilbyder vi et stort udvalg af lækre sommerhuse i Sømarken. Søg efter billige sommerhuse via søgemaskinen og vælg direkte fra online kataloget, hvor det er muligt at se billeder, beskrivelser og priser af alle vores hyggelige sommerhuse i Sømarken. Kontakt personalet på telefon eller e-mail for yderligere oplysninger.