Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Sandkås

Rundkirker på Bornholm - Sankt Ols Kirke 2.5113863818366
Sankt Ols er den mest slanke og elegante af Bornholms fire rundkirker. Den kaldes også Olsker og er bygget af granitsten fundet på markerne. Som de andre rundkirker har Olsker tre etager. På tredje etage har kirken spor efter store åbninger og flere skydeskår. Det tyder på, at kirken har spillet en rolle som tilflugtsborg i krigstider. Der er også rundkirker andre steder i Europa og også i Jerusalem. Her blev den bygget oven over den hule hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Dengang var der tradition for, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Lindegårdsvej 1, 3770 Allinge
Se på kort
Hammershus 4.3320480970731
Hammershus er en middelalderborg, opført i 1200 tallet ud til kysten syd for Hammerknuden. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og er anlagt på en 74 meter høj klippe. Med sine forborge fylder den et areal på henved 35.000 m². Ringmurene har en længde på omkring 750 m. I det nordvestlige hjørne finder man en dam, der kan have forsynet slottet med fersk vand. Mod havet er der stejle klipper og til de andre sider er der et vanskeligt passabelt og klippefyldt terræn. Derudover var her vandfyldte voldgrave. Det primære formål med Hammershus var at befæste kirkens magt på Bornholm, men sandsynligvis også at manifestere kronens magt i Østersøen. I 12-13 hundrede tallet og frem spillede borgen en vigtig rolle i magtspillet mellem kirke og konge. Borgen har desuden ved flere lejligheder været erobret af både Svenskerne og Lübeckerne. Efter 1576, hvor borgen igen var på danske hænder, lod man den forfalde, fordi den efterhånden betragtedes som et utidssvarende fæstningsværk, blandt andet på grund af bedre våben. Den blev derfor anvendt som statsfængsel for bl.a. Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina Ulfeldt, der blev indsat i 1660. I 1743 blev Hammershus rømmet og derefter anvendt som stenbrud, hvor Bornholmerne kunne hente byggemateriale. I 1822 blev Hammershus ruin fredet.
Læs mere
Adresse: Langebjergvej 84, 3770 Allinge
Se på kort
Helligdomsklipperne 6.0150183382218
Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne. De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken. Du kan følge de dybeste grotter – Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.
Læs mere
Adresse: Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem
Se på kort
Rundkirker på Bornholm - Østerlars Kirke 13.083400113054
Østerlars Rundkirke, også kaldet Skt. Laurentius’ kirke, regnes for at være den ældste af rundkirkerne. Kirken har været anvendt både som kirke og som værn mod fjender fra havet. Østerlars Rundkirke indgår som en central del af teorien om sammenhængen mellem de franske tempelridderes orden og de bornholmske middelalderkirkers placering. Rundkirker findes også andre steder i Europa og i Jerusalem og med et mere fredeligt formål. I Jerusalem blev den bygget oven over den hule, hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Traditionen var, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Vietsvej 25, 3760 Gudhjem
Se på kort
Bornholms Rovfugleshow 13.244171421761
Mange mennesker har gennem tiden ladet sig fascinere af fuglene omkring os. Fuglene er livlige, smukke og allestedsnærværende. Når vi mennesker betragter dem, ser vi personligheder som vi også finder i vores egen verden. Vi har sympati for den lille fugl der bliver drillet af de andre, vi er negative over for bøllen der spiser alt kornet. Altså ser vi dem som både søde, sky, frække, dovne og alle de egenskaber som vi mennesker selv besidder. Fascinationen af fugle har vi også her på Bornholms Rovfugleshow. Vi elsker dem simpelthen og vil med vores arbejde her på stedet vise vores gæster de fantastiske egenskaber som vores rovfugle besidder. Gennem daglige flyveopvisninger og udstilling vil vi gerne lære publikum lidt mere om fuglenes forunderlige verden.
Læs mere
Adresse: Lundsgårdsvej 4, 3700 Rønne
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse Sandkås

Sandkås er et hyggeligt lille sted på Bornholms østkyst. Sandkås omtales som den Bornholmske Riviera på grund af den flotte klippekyst garneret med dejlige badestrande mellem klipperne. Sandkås er et rigtigt ferieområde med mange hoteller, pensionater og sommerhuse, både nye og ældre. Fra stranden Store Sandkås begynder den gamle redningssti, hvor man kan en fantastisk flot tur i det naturlige landskab lang kysten.

27 sommerhuse i området

Viser side 1 af 3 sider.
Næste side
Sommerhus Gudhjem 514220DK
Sommerhus Gudhjem - 8 personer

Rummelig landejendom beliggende på naturgrund kun cirka 80 meter fraden lille...

121
8
4
Sommerhus Allinge 514352DK
Sommerhus Allinge - 8 personer

Sommerhus beliggende på lille lukket vej oven over fiskerlejet Tejn. Fra...

150
8
4
Sommerhus Allinge 504051DK
Sommerhus Allinge - 6 personer

Moderne træhus beliggende i vandkanten i Sandkås på strandgrund ca. 10meter fra...

55
6
2
Sommerhus Tejn/sandkås 182758DK
Sommerhus Tejn/Sandkås - 6 personer
Hyggeligt og pænt indrettet feriehus bestående af to bygninger og i alt tre...
86
6
3
Sommerhus Tejn/sandkås 174797DK
Sommerhus Tejn/Sandkås - 4 personer
Flot og moderne indrettet ferielejlighed på 1. sal i tidligere landejendom. Skøn...
65
4
2
Sommerhus Tejn/Rø - 3 personer
Bo smukt med udsigt til Christiansø og Bornholms badehotel nr. 1, Stammershalle ! Fra...
28
3
-
Sommerhus Sandkaas 123560DK
Sommerhus Sandkaas - 8 personer
Lækkert indrettet kvalitetsferiehus med god havudsigt. Det ligger højt på en åben...
117
8
4
Sommerhus Tejn/sandkås 123598DK
Sommerhus Tejn/Sandkås - 4 personer
Hyggelig og pæn ferielejlighed beliggende på 1. sal på tidligere landejendom. Her kan...
65
4
2
Sommerhus Allinge 504635DK
Sommerhus Allinge - 6 personer

Ferielejlighed med enkel indretning på 1. sal i murstensvilla medhavudsigt...

60
6
2
Sommerhus Allinge 508784DK
Sommerhus Allinge - 4 personer

Velholdt ferielejlighed (en ud af 2) beliggende højt hævet over øens mest kendte...

80
4
2
Sommerhus Allinge 508785DK
Sommerhus Allinge - 4 personer

Velholdt ferielejlighed (en ud af 2) beliggende højt hævet over øens mest kendte...

60
4
2
Sommerhus Allinge - 6 personer

Velholdt sommerhus beliggende h?jt h?vet over ?ens mest kendte spr?kkedal...

105
6
3

Vest for Sandkås kan man besøge Hammershus, Bornholms imponerende fæstningsruin fra begyndelsen af 1200-tallet. Herefter kan man vælge at besøge Bornholms Middelaldercenter, hvor man kan prøve at være eller leve en dag i middelalderen. Eller besøg Christiansø, Danmarks østligste punkt, en ø hvor der ikke er nogen biler. Bornholm og den skønne natur ejner sig fantastisk til alle former for cykling eller gåture rundt på øen. Inden man forlader øen må man ikke glemme at smage de berømte Røgede sild, og de mindst lige så berømte Krøllebølle is. Har man børn med, er Brændegårdshaven et must. Her er Action, leg, zoo og vandland samlet på et sted.
Her hos Jysk Sommerhusudlejning tilbyder vi et stort udvalg af lækre sommerhuse i Sandkås. Søg efter billige sommerhuse via søgemaskinen og vælg direkte fra online kataloget, hvor det er muligt at se billeder, beskrivelser og priser af alle vores hyggelige sommerhuse i Sandkås. Kontakt personalet på telefon eller e-mail for yderligere oplysninger.