Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Gudhjem

Rundkirker på Bornholm - Østerlars Kirke 3.7509059590147
Østerlars Rundkirke, også kaldet Skt. Laurentius’ kirke, regnes for at være den ældste af rundkirkerne. Kirken har været anvendt både som kirke og som værn mod fjender fra havet. Østerlars Rundkirke indgår som en central del af teorien om sammenhængen mellem de franske tempelridderes orden og de bornholmske middelalderkirkers placering. Rundkirker findes også andre steder i Europa og i Jerusalem og med et mere fredeligt formål. I Jerusalem blev den bygget oven over den hule, hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Traditionen var, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Vietsvej 25, 3760 Gudhjem
Se på kort
Helligdomsklipperne 5.2659567381853
Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne. De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken. Du kan følge de dybeste grotter – Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.
Læs mere
Adresse: Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem
Se på kort
Ekkodalen 11.307199387245
Ekkodalen i Almindingen på Bornholm er øens største sprækkedal, og strækker sig ca. 2 km gennem Almindingen. I Ekkodalen finder du en næsten 200 år gammel fredet skov samt bl.a. masser af Liljekonvaller omkring Pinse. De meget stejle klipper langs Ekkodalens ene side kaldes “Styrtebakkerne” – eller oprindeligt “Stortebakkene”, som er et gammelt bornholmsk udtryk for en brat, lodret klippevæg. Det er absolut ikke for sjov, at man kalder dalen for ekkodalen. Når man besøger Ekkodalen på Bornholm, er det et must at teste ekkoet. Prøv med det mest gængse “Hvad drikker Møller?” ….. Øller! Eller forsøg med andre råb. Det bedste ekko i Ekkodalen finder du ved H.C. Ørsteds Kilde ca. 20 meter til venstre ad stien ved indgangen til Ekkodalen.
Læs mere
Adresse: Ekkodalsvejen 5, 3720 Aakirkeby
Se på kort
Rundkirker på Bornholm - Sankt Ols Kirke 11.333058112709
Sankt Ols er den mest slanke og elegante af Bornholms fire rundkirker. Den kaldes også Olsker og er bygget af granitsten fundet på markerne. Som de andre rundkirker har Olsker tre etager. På tredje etage har kirken spor efter store åbninger og flere skydeskår. Det tyder på, at kirken har spillet en rolle som tilflugtsborg i krigstider. Der er også rundkirker andre steder i Europa og også i Jerusalem. Her blev den bygget oven over den hule hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Dengang var der tradition for, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Lindegårdsvej 1, 3770 Allinge
Se på kort
Rytterknægten 11.55821072545
På Bornholms højeste punkt – Rytterknægten – finder du tårnet Kongemindet, der blev bygget i 1856 til minde om Frederik VII og grevinde Danners besøg nogle år før. Da skoven voksede og tog udsigten, blev tårnet forhøjet i 1899 med et stålstillads. Med både granit- og ståltårnet er Rytterknægten i alt 184 meter over havet. Granittårnet er tegnet af Gottlieb Bindesbøll og blev bygget med frivillige bidrag fra Bornholms befolkning. Selve ståltårnet blev tegnet af hans søn. Fra Rytterknægten finder du en fantastisk udsigt over hele Bornholm og i klart vejr kan du se helt til Christiansø og Sverige. Tårnet på Rytterknægten benyttes også i dag til ornitologiske observationer.
Læs mere
Adresse: Kongemindevejen 2, 3720 Aakirkeby
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse Gudhjem

Gudhjem betegnes ofte, som Danmarks eneste bjerglandsby fordi den er opført på klippegrund i det nordøstlige Bornholm. Byen er nok opstået omkring fiskeri. I starten var her ingen havn, men kun naturligt læ i de mange klippevige. Fiskerne i Gudhjem var de første der begyndte at røge sild, som omkring 1860 blev sendt fra Bornholm til København. De røgede sild er blandt andet kendt fra egnsretten: Sol over Gudhjem.

23 sommerhuse i området

Viser side 1 af 2 sider.
Næste side
Sommerhus Melsted 123607DK
Sommerhus Melsted - 7 personer
Rummeligt og nydeligt indrettet feriehus i 2 plan med skøn terrasse, delvis havudsigt...
138
7
4
Sommerhus Gudhjem Strand 177020DK
Sommerhus Gudhjem Strand - 4 personer
I det idylliske \'Mølleparken\' med flere feriehuse og lejligheder tilknyttet, ligger...
47
4
2
Sommerhus Gudhjem 123617DK
Sommerhus Gudhjem - 6 personer
Dette skønne feriehus er usædvanligt dejligt indrettet, har bl.a. dejligt og meget...
69
6
2
Sommerhus Gudhjem 123626DK
Sommerhus Gudhjem - 8 personer
Ældre byhus i 2 plan beliggende midt på Gudhjem havn og med skøn havudsigt. Huset er...
118
8
3
Sommerhus Gudhjem 123629DK
Sommerhus Gudhjem - 4 personer
Nydelig indrettet ferielejlighed beliggende på 1. sal i ejendommen \"Casa Blanca\",...
58
4
1
Sommerhus Melsted 123625DK
Sommerhus Melsted - 5 personer
Dejligt lyst indrettet feriehus, med højt til loftet. Hyggelig lille terrasse, hvor man...
73
5
2
Sommerhus Melsted 144963DK
Sommerhus Melsted - 4 personer
Hold jeres velfortjente ferie i dette flotte og velholdte sommerhus af træ, der er lyst...
68
4
2
Sommerhus Gudhjem Strand 177021DK
Sommerhus Gudhjem Strand - 2 personer
Nydelig indrettet mindre ferielejlighed i stueplan beliggende i det populære...
31
2
-
Sommerhus Melsted 123606DK
Sommerhus Melsted - 4 personer
Flot feriehus med mange moderne faciliteter og en unik beliggenhed, højt på en...
72
4
1
Sommerhus Melsted 123624DK
Sommerhus Melsted - 6 personer
Rummeligt og veludstyret feriehus i to plan og med delvis havudsigt. Det ligger på en...
115
6
3
Sommerhus Melsted Strand 184397DK
Sommerhus Melsted Strand - 6 personer
Godt træsommerhus i 2 plan med en attraktiv beliggenhed i det populære Melsted. Huset...
78
6
3
Sommerhus Gudhjem 503047DK
Sommerhus Gudhjem - 6 personer

Moderne indrettet ferielejlighed beliggende i hjertet af den idylliske klippeby...

79
6
3

Nordvest for Gudhjem kan man besøge Hammershus, Bornholms imponerende fæstningsruin fra begyndelsen af 1200-tallet. Herefter kan man vælge at besøge Bornholms Middelaldercenter, hvor man kan prøve at være eller leve en dag i middelalderen. Eller et besøg på Christiansø, Danmarks østligste punkt, en ø hvor der ikke er nogen biler. Der er færgeforbindelse fra Gudhjem til fæstningsøen Christiansø. Det har der været lige siden fæstningens opførelse i 1684. Bornholm og den skønne natur egner sig fantastisk til alle former for cykling eller gåture rundt på øen. Inden man forlader øen må man ikke glemme at smage de berømte Røgede sild, og de mindst lige så berømte Krøllebølle is. Har man børn med, er Brændegårdshaven et must. Her er Action, leg, zoo og vandland samlet på et sted.
Her hos Jysk Sommerhusudlejning tilbyder vi et stort udvalg af lækre sommerhuse i Gudhjem. Søg efter billige sommerhuse via søgemaskinen og vælg direkte fra online kataloget, hvor det er muligt at se billeder, beskrivelser og priser af alle vores hyggelige sommerhuse i Gudhjem. Kontakt personalet på telefon eller e-mail for yderligere oplysninger.