Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Allinge

Sommerhuse Allinge

Allinge er det nordlige område af Bornholm. På østkysten ligger byen Allinge-Sandvig. I Allinge kan man selvfølge købe de berømte Bornholmske røgede sild og foretage andre indkøb. Skal man sejle til Christiansø kan det også lade sig gøre fra Allinge-Sandvig. De Bornholmske kyster består dels af klippekyst og dels af de flotteste hvide sandstrande. Her er begge dele. Følger man kysten mod vest, kommer man til den berømte Slotsruin, Hammershus.

43 sommerhuse i området

Viser side 1 af 4 sider.
Næste side
Sommerhus Allinge 509927DK
Sommerhus Allinge - 6 personer

Rækkehus med havudsigt og beliggenhed direkte op til Nordeuropas størsteborgruin,...

70
6
2
Sommerhus Allinge 509928DK
Sommerhus Allinge - 6 personer

Rækkehus med havudsigt og beliggenhed direkte op til Nordeuropas størsteborgruin,...

70
6
2
Sommerhus Allinge 503538DK
Sommerhus Allinge - 6 personer

Rækkehus med havkig og beliggenhed direkte op til nordeuropas størsteborgruin,...

62
6
2
Sommerhus Sandvig 181973DK
Sommerhus Sandvig - 8 personer
Flot og attraktivt beliggende kvalitetssommerhus opført i rustikke bjælker og med en...
120
8
3
Sommerhus Sandvig 266260DK
Sommerhus Sandvig - 4 personer
Indbydende ferielejlighed ved Sandvig Feriecenter, højtbeliggende i et godt...
63
4
2
Sommerhus Sandkaas 123585DK
Sommerhus Sandkaas - 8 personer
Dette skønne kvalitetshus af træ, ligger som sidste hus i et meget populært...
77
8
3
Sommerhus Allinge 500396DK
Sommerhus Allinge - 2 personer

Ferielejlighed på 28 m² beliggende i Sandkås med havudsigt. Stor, fælles...

28
2
-
Sommerhus Allinge 123591DK
Sommerhus Allinge - 4 personer
Bornholm er et af Nordeuropas bedste feriemål, hvis I elsker sol og strandliv. Øens...
50
4
1
Sommerhus Sandvig 123568DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Lækkert feriehus af træ! Det ligger i attraktive omgivelser på en god naturgrund med...
75
6
3
Sommerhus Sandvig 265638DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Hjertelig velkommen til dette godt beliggende sommerhus, der med en dejlig indretning...
60
6
3
Sommerhus Sandvig 196090DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Flot og moderne indrettet sommerhus med havudsigt. Huset er veludstyret og rummeligt....
94
6
3
Sommerhus Sandvig 123569DK
Sommerhus Sandvig - 5 personer
Velholdt og hyggeligt indrettet sommerhus med havudsigt fra opholdsstuen. Dejlig åben...
64
5
2

Vest for Allinge, kan man besøge Hammershus, Bornholms imponerende fæstningsruin fra begyndelsen af 1200-tallet. Herefter kan man vælge at besøge Bornholms Middelaldercenter, hvor man kan prøve at være eller leve en dag i middelalderen. Eller besøg Christiansø, Danmarks østligste punkt, en ø hvor der ikke er nogen biler. Bornholm og den skønne natur ejner sig fantastisk til alle former for cykling eller gåture rundt på øen. Inden man forlader øen må man ikke glemme at smage de berømte Røgede sild, og de mindst lige så berømte Krøllebølle is. Har man børn med, er Brændegårdshaven et must. Her er Action, leg, zoo og vandland samlet på et sted.
Her hos Jysk Sommerhusudlejning tilbyder vi et stort udvalg af lækre sommerhuse i Allinge. Søg efter billige sommerhuse via søgemaskinen og vælg direkte fra online kataloget, hvor det er muligt at se billeder, beskrivelser og priser af alle vores hyggelige sommerhuse i Allinge. Kontakt personalet på telefon eller e-mail for yderligere oplysninger.

Seværdigheder på Bornholm

Hammershus er en middelalderborg, opført i 1200 tallet, på Bornholms vestkyst. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og er anlagt på en 74 meter høj klippe. Med sine forborge fylder den et areal på henved 35.000 m². Ringmurenes længde er omkring 750 m. I det nordvestlige hjørne finder man en dam, der kan have forsynet borgen med fersk vand. Mod havet er der stejle klipper og til de andre sider er der et vanskeligt passabelt og klippefyldt terræn. Derudover var her vandfyldte voldgrave. Det primære formål med Hammershus var at befæste kirkens magt på Bornholm, men sandsynligvis også at manifestere kronens magt i Østersøen. I 12-13 hundrede tallet og frem spillede borgen en vigtig rolle i magtspillet mellem kirke og konge. Borgen har desuden ved flere lejligheder været erobret af både Svenskerne og Lübeckerne.
Efter 1576, hvor borgen igen var på danske hænder, lod man den forfalde, fordi den efterhånden betragtedes som et utidssvarende fæstningsværk, blandt andet på grund af bedre våben. Den blev derfor anvendt som statsfængsel for bl.a. Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina Ulfeldt, der blev indsat i 1660.
I 1743 blev Hammershus rømmet og derefter anvendt som stenbrud, hvor Bornholmerne kunne hente byggemateriale. I 1822 blev resterne af Hammershus fredet.

Bornholms Middelaldercenter er et stemningsfuldt historisk oplevelsescenter på 15 ha Her kan du opdage middelalderen omkring år 1350 – 1450 fra mange sider: I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, vandmølle og historiske dyreracer, på en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven eller ved galgebakken. Man kan se, smage, lugte, høre og fornemme middelalderen i denne særlige atmosfære på Middelaldercenteret – og det er muligt at prøve forskellige aktiviteter. På voldstedet kan man prøve noget af soldatens udstyr, skyde med bue og pil samt på bestemte tidspunkter høre kanon og hagebøsse brage. Man kan afprøve sine talenter med middelalderens maleteknikker i maleværksted. Aktivitetspladsen i Ådalen byder på en spændende ”arkæologisk legeplads” og en forhindringsbane for børnene.

Christiansø, Frederiksø og Græsholm er de tre største øer i øgruppen Ertholmene. Øerne ligger 18 km. nordøst for Bornholm og er Danmarks østligste punkt.  Det er kun Christiansø og Frederiksø der er beboet, og der er ca. 80 fastboende på de to øer. Øerne har Strædet mellem de 2 øer er at betragte som en naturlig havn og har været brugt af sørøvere og vikinger og senere fiskere fra Bornholm i mere end tusinde år. For at komme sørøveriet til livs påbegyndte man et fæstningsanlæg i 1684, som stadig kan ses i dag. Naturen på Ertholmene er mangeartet og afvekslende. Man kan på kort vej bevæge sig fra stormende klippekyster til skyggefulde skovstrækninger og lun haveidyl. Ertholmenes enestående natur, kultur og dyreliv er i dag fredet. Foruden administration, skole og kirke, er her købmand, kro og kiosk, læge og tandlæge, museum, bibliotek og postkontor. Adgang til øen foregår ad søvejen fra Bornholm.

Brændesgårdshaven er Bornholms store forlystelsespark med både legeland, vandland og dyrepark. Haven er en kombination af et samlingssted for familien og en Old School forlystelsespark hvor børn og barnlige sjæle får sved på panden og smil på læberne. Her kan man prøve Danmarks ældste hånddrevne karrusel, eller det kæmpe Klatreland. Eller man kan vælge en af hoppepuderne eller hoppeborgene, tage en omgang minigolf, se om man kan klare Jobostien, som er en forhindringsbane. Prøv at flyve ud i vandet med Nautic Jet, eller snup en tur i svævebanen hen over den store sø. Nyd freden og roen i en af robådene eller prøv noget af alt det andet legetøj der i Haven. Er man en Vandhund, kan man vælge at bruge dagen i det 6.000 m². solfanger opvarmede vandland, med rig mulighed for vandleg i rutsjebanerne og poolen. Brændesgårdshaven byder på friluftsscene med trylleshow, og et hyggeligt Zoo hvor man kan komme helt tæt på dyrene.