Tlf. +45 7020 0002
Skriv en email

Chat med os

Seværdigheder nær Allinge

Rundkirker på Bornholm - Sankt Ols Kirke 1.6898151133411
Sankt Ols er den mest slanke og elegante af Bornholms fire rundkirker. Den kaldes også Olsker og er bygget af granitsten fundet på markerne. Som de andre rundkirker har Olsker tre etager. På tredje etage har kirken spor efter store åbninger og flere skydeskår. Det tyder på, at kirken har spillet en rolle som tilflugtsborg i krigstider. Der er også rundkirker andre steder i Europa og også i Jerusalem. Her blev den bygget oven over den hule hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Dengang var der tradition for, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Lindegårdsvej 1, 3770 Allinge
Se på kort
Hammershus 3.4729386236659
Hammershus er en middelalderborg, opført i 1200 tallet ud til kysten syd for Hammerknuden. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og er anlagt på en 74 meter høj klippe. Med sine forborge fylder den et areal på henved 35.000 m². Ringmurene har en længde på omkring 750 m. I det nordvestlige hjørne finder man en dam, der kan have forsynet slottet med fersk vand. Mod havet er der stejle klipper og til de andre sider er der et vanskeligt passabelt og klippefyldt terræn. Derudover var her vandfyldte voldgrave. Det primære formål med Hammershus var at befæste kirkens magt på Bornholm, men sandsynligvis også at manifestere kronens magt i Østersøen. I 12-13 hundrede tallet og frem spillede borgen en vigtig rolle i magtspillet mellem kirke og konge. Borgen har desuden ved flere lejligheder været erobret af både Svenskerne og Lübeckerne. Efter 1576, hvor borgen igen var på danske hænder, lod man den forfalde, fordi den efterhånden betragtedes som et utidssvarende fæstningsværk, blandt andet på grund af bedre våben. Den blev derfor anvendt som statsfængsel for bl.a. Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina Ulfeldt, der blev indsat i 1660. I 1743 blev Hammershus rømmet og derefter anvendt som stenbrud, hvor Bornholmerne kunne hente byggemateriale. I 1822 blev Hammershus ruin fredet.
Læs mere
Adresse: Langebjergvej 84, 3770 Allinge
Se på kort
Helligdomsklipperne 6.8647073388923
Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne. De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken. Du kan følge de dybeste grotter – Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.
Læs mere
Adresse: Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem
Se på kort
Rundkirker på Bornholm - Ny Kirke 12.550680828893
Ny Kirke, eller Nyker Rundkirke anses for at være den mindste og yngste af Bornholms rundkirker. Nyker Rundkirke er desuden den kirke, der bærer mindst præg af, at have været forsvarsværk i middelalderen. Man mener den er opført i starten af 1200-tallet, dette vides dog ikke helt med sikkerhed. Rundkirker findes også andre steder i Europa og i Jerusalem og med et mere fredeligt formål. I Jerusalem blev den bygget oven over den hule, hvor Jesus lå fra Langfredag til Påskemorgen. Traditionen var, at kun medlemmer af Kejserens familie måtte begraves i runde bygninger.
Læs mere
Adresse: Ellebyvej 1A, 3700 Rønne
Se på kort
Bornholms Rovfugleshow 12.67540739796
Mange mennesker har gennem tiden ladet sig fascinere af fuglene omkring os. Fuglene er livlige, smukke og allestedsnærværende. Når vi mennesker betragter dem, ser vi personligheder som vi også finder i vores egen verden. Vi har sympati for den lille fugl der bliver drillet af de andre, vi er negative over for bøllen der spiser alt kornet. Altså ser vi dem som både søde, sky, frække, dovne og alle de egenskaber som vi mennesker selv besidder. Fascinationen af fugle har vi også her på Bornholms Rovfugleshow. Vi elsker dem simpelthen og vil med vores arbejde her på stedet vise vores gæster de fantastiske egenskaber som vores rovfugle besidder. Gennem daglige flyveopvisninger og udstilling vil vi gerne lære publikum lidt mere om fuglenes forunderlige verden.
Læs mere
Adresse: Lundsgårdsvej 4, 3700 Rønne
Se på kort
Se flere seværdigheder

Sommerhuse Allinge

Allinge er det nordlige område af Bornholm. På østkysten ligger byen Allinge-Sandvig. I Allinge kan man selvfølge købe de berømte Bornholmske røgede sild og foretage andre indkøb. Skal man sejle til Christiansø kan det også lade sig gøre fra Allinge-Sandvig. De Bornholmske kyster består dels af klippekyst og dels af de flotteste hvide sandstrande. Her er begge dele. Følger man kysten mod vest, kommer man til den berømte Slotsruin, Hammershus.

46 sommerhuse i området

Viser side 1 af 4 sider.
Næste side
Sommerhus Sandvig 181973DK
Sommerhus Sandvig - 8 personer
Flot og attraktivt beliggende kvalitetssommerhus opført i rustikke bjælker og med en...
120
8
3
Sommerhus Sandvig 266260DK
Sommerhus Sandvig - 4 personer
Indbydende ferielejlighed ved Sandvig Feriecenter, højtbeliggende i et godt...
63
4
2
Sommerhus Sandkaas 123585DK
Sommerhus Sandkaas - 8 personer
Dette skønne kvalitetshus af træ, ligger som sidste hus i et meget populært...
77
8
3
Sommerhus Allinge 123591DK
Sommerhus Allinge - 4 personer
Bornholm er et af Nordeuropas bedste feriemål, hvis I elsker sol og strandliv. Øens...
50
4
1
Sommerhus Sandvig 123568DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Lækkert feriehus af træ! Det ligger i attraktive omgivelser på en god naturgrund med...
75
6
3
Sommerhus Sandvig 265638DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Hjertelig velkommen til dette godt beliggende sommerhus, der med en dejlig indretning...
60
6
3
Sommerhus Sandvig 196090DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Flot og moderne indrettet sommerhus med havudsigt. Huset er veludstyret og rummeligt....
94
6
3
Sommerhus Sandvig 123569DK
Sommerhus Sandvig - 5 personer
Velholdt og hyggeligt indrettet sommerhus med havudsigt fra opholdsstuen. Dejlig åben...
64
5
2
Sommerhus Sandvig 123565DK
Sommerhus Sandvig - 4 personer
Denne flot beliggende, nydelige og moderne indrettede ferielejlighed med god havudsigt...
50
4
2
Sommerhus Sandvig 260401DK
Sommerhus Sandvig - 4 personer
I smuk natur, med synlige klippefremspring, ligger dette hyggelige træferiehus. Huset...
45
4
2
Sommerhus Sandvig 123580DK
Sommerhus Sandvig - 6 personer
Dejligt, lyst og moderne indrettet feriehus med udsigt til Hammersøen og en storslået...
120
6
3
Sommerhus Sandvig 123570DK
Sommerhus Sandvig - 4 personer
Attraktivt beliggende ferielejlighed ved strandpromenaden med fantastisk panoramaudsigt....
50
4
2

Vest for Allinge, kan man besøge Hammershus, Bornholms imponerende fæstningsruin fra begyndelsen af 1200-tallet. Herefter kan man vælge at besøge Bornholms Middelaldercenter, hvor man kan prøve at være eller leve en dag i middelalderen. Eller besøg Christiansø, Danmarks østligste punkt, en ø hvor der ikke er nogen biler. Bornholm og den skønne natur ejner sig fantastisk til alle former for cykling eller gåture rundt på øen. Inden man forlader øen må man ikke glemme at smage de berømte Røgede sild, og de mindst lige så berømte Krøllebølle is. Har man børn med, er Brændegårdshaven et must. Her er Action, leg, zoo og vandland samlet på et sted.
Her hos Jysk Sommerhusudlejning tilbyder vi et stort udvalg af lækre sommerhuse i Allinge. Søg efter billige sommerhuse via søgemaskinen og vælg direkte fra online kataloget, hvor det er muligt at se billeder, beskrivelser og priser af alle vores hyggelige sommerhuse i Allinge. Kontakt personalet på telefon eller e-mail for yderligere oplysninger.

Seværdigheder på Bornholm

Hammershus er en middelalderborg, opført i 1200 tallet, på Bornholms vestkyst. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og er anlagt på en 74 meter høj klippe. Med sine forborge fylder den et areal på henved 35.000 m². Ringmurenes længde er omkring 750 m. I det nordvestlige hjørne finder man en dam, der kan have forsynet borgen med fersk vand. Mod havet er der stejle klipper og til de andre sider er der et vanskeligt passabelt og klippefyldt terræn. Derudover var her vandfyldte voldgrave. Det primære formål med Hammershus var at befæste kirkens magt på Bornholm, men sandsynligvis også at manifestere kronens magt i Østersøen. I 12-13 hundrede tallet og frem spillede borgen en vigtig rolle i magtspillet mellem kirke og konge. Borgen har desuden ved flere lejligheder været erobret af både Svenskerne og Lübeckerne.
Efter 1576, hvor borgen igen var på danske hænder, lod man den forfalde, fordi den efterhånden betragtedes som et utidssvarende fæstningsværk, blandt andet på grund af bedre våben. Den blev derfor anvendt som statsfængsel for bl.a. Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina Ulfeldt, der blev indsat i 1660.
I 1743 blev Hammershus rømmet og derefter anvendt som stenbrud, hvor Bornholmerne kunne hente byggemateriale. I 1822 blev resterne af Hammershus fredet.

Bornholms Middelaldercenter er et stemningsfuldt historisk oplevelsescenter på 15 ha Her kan du opdage middelalderen omkring år 1350 – 1450 fra mange sider: I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, vandmølle og historiske dyreracer, på en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven eller ved galgebakken. Man kan se, smage, lugte, høre og fornemme middelalderen i denne særlige atmosfære på Middelaldercenteret – og det er muligt at prøve forskellige aktiviteter. På voldstedet kan man prøve noget af soldatens udstyr, skyde med bue og pil samt på bestemte tidspunkter høre kanon og hagebøsse brage. Man kan afprøve sine talenter med middelalderens maleteknikker i maleværksted. Aktivitetspladsen i Ådalen byder på en spændende ”arkæologisk legeplads” og en forhindringsbane for børnene.

Christiansø, Frederiksø og Græsholm er de tre største øer i øgruppen Ertholmene. Øerne ligger 18 km. nordøst for Bornholm og er Danmarks østligste punkt.  Det er kun Christiansø og Frederiksø der er beboet, og der er ca. 80 fastboende på de to øer. Øerne har Strædet mellem de 2 øer er at betragte som en naturlig havn og har været brugt af sørøvere og vikinger og senere fiskere fra Bornholm i mere end tusinde år. For at komme sørøveriet til livs påbegyndte man et fæstningsanlæg i 1684, som stadig kan ses i dag. Naturen på Ertholmene er mangeartet og afvekslende. Man kan på kort vej bevæge sig fra stormende klippekyster til skyggefulde skovstrækninger og lun haveidyl. Ertholmenes enestående natur, kultur og dyreliv er i dag fredet. Foruden administration, skole og kirke, er her købmand, kro og kiosk, læge og tandlæge, museum, bibliotek og postkontor. Adgang til øen foregår ad søvejen fra Bornholm.

Brændesgårdshaven er Bornholms store forlystelsespark med både legeland, vandland og dyrepark. Haven er en kombination af et samlingssted for familien og en Old School forlystelsespark hvor børn og barnlige sjæle får sved på panden og smil på læberne. Her kan man prøve Danmarks ældste hånddrevne karrusel, eller det kæmpe Klatreland. Eller man kan vælge en af hoppepuderne eller hoppeborgene, tage en omgang minigolf, se om man kan klare Jobostien, som er en forhindringsbane. Prøv at flyve ud i vandet med Nautic Jet, eller snup en tur i svævebanen hen over den store sø. Nyd freden og roen i en af robådene eller prøv noget af alt det andet legetøj der i Haven. Er man en Vandhund, kan man vælge at bruge dagen i det 6.000 m². solfanger opvarmede vandland, med rig mulighed for vandleg i rutsjebanerne og poolen. Brændesgårdshaven byder på friluftsscene med trylleshow, og et hyggeligt Zoo hvor man kan komme helt tæt på dyrene.